1.12.2012 22:37:59 Hr.ouda
Re: Holotropní dýchání - máte s tím někdo zkušenost?
vzhledem k tomu, jak mne nekdy rozhodí moje vlastní sny, tak bych si uměle žádné změnené stavy vědomí nenavozovala. A je to i tím, že já nevěřím na rychlá řešení, nejak žiju s tím, že co má v životě za něco stát, to je vydřené - takže i na vlastním duševním rozvoji a poznávání sebe sama je třeba pomalu a systematicky "vyšívat" - a nebo může dojít ke zlomu, akceleraci tohoto procesu a třeba i rychlé kvalitativní zmeně - třeba vlivem nejaké události zvenčí, třeba i težké a tíživé - ale rozhodně bych byla proti něco na sílu někam tlačit.
Kamarádka kdysi na holotropu byla, říkala, že se tam snad všichni poblili a že to celkvě nebyl příjemný zážitek. Sama bych to komukoliv vymlouvala. Riziko těchto technik vidím v tom, že často mají tendenci se k nim utíkat ti nejlabilnejší a psychicky nejkřehčí, kteří mají pocit, že nutně potřebují rychlé a průlomové událosto, které nejak zvrátí jejich prožívání světa a přápadně jim podaří pochopit , co nechápou a vyřešit,co se jim zatím vyřešit nepodařilo.
Odpovědět