4.12.2012 16:35:45 sally
Re: Bojíte se, že vám po návratu z MD do práce nezůstane žádný prostor pro sebe, své koníčky a aktivity?
já jsem to absolvovala nedávno a prostě se doma musela udělat revoluce - a myslím, že jsi na správné stopě - ono to není o tom, že bych nezvládla jednou za čas přetřít podlahu hadrem - je to o tom, že než tu podlahu setřu, tak strávím hodinu dvě věcma jako vaření, nádobí, úklid nákupu, sesbírání věcí, co se válí po povrchu, naládování pračky atd.... takže jsem přestala být tolerantní k poházeným věcem a zapojuju. Každý si uklízí po sobě, i malé dítě zvládne dát hrnek do myčky, nebo otřít ubrouskem naplivanou pastu z umyvadlo. Ano, ze začátku mu to trvá dýl, než kdybych to udělala rychle sama, ale dlouhodobé výsledky (mám teď doma druháka a třeťáka) jsou slušné. Takže vymysli, s čím můžou pomáhat děti (třeba vyhledat stejné ponožky v prádle a složit je, uklidit si čisté prádlo, nalejt si mlíko, namazat chleba, vyklidit nedojedenou svačinu, uklidit svůj nepořádek, zamést, vyluxovat, utřít prach, vyklidit alespoň příbory z myčky atd.) a deleguj něco na manžela a ono to půjde.
Spíš mám problém v tom, že se nechci každý večer jen míjet s manželem ve dveřích - takže různě alternuji (zatím to jde, mám poloviční úvazek, takže občas se utrhnu, když jsou děti ve škole).
Odpovědět