Re: Anketa: kdy vaše děti lezly?
myslím si, že koberec to výrazně neurychluje..Doma jsme měli jen lino, kluk se neplazil, rovnou lezl v 7mi měsících, holka byla mírně hypotonická, ta se v 8mi měsících teprve porvé přetočila a pak čas válela sudy, plazit se začala v 10ti měsících, ve 12ti začala lézt po čtyřech a nejmladší měla k dispozici převážně koberec a plazit se začala v 8mi měsících, plazila se 3 měsíce a pak začala lézt po čtyřech, pohybovala se jak po koberci, tak po lině a neviděla jsem rozdíl, že by ji to někde šlo lépe, někde hůře, když už se dokázala dostat tak daleko, že překonala jednu místnost a šla do druhé...
Naopak, s prostřední, která byla zvyklá pouze na lino, jsme chodili na neurologii, kde byl koberec a tam se prakticky nehla (ještě s tou látkovou plínou), doma po lině, ač s plínou, byla o dost pohyblivější a palzilo se jí dobře..myslím si, že se dítě přizpůsobí tomu, co doma má..
Možná je to tak, že na plazení jsou lepší kluzké povrchy a na lezení koberec, každopádně kobercová dcera se plazila nejdéle z mých dětí a palzila se jako drak všude, koberec lino, ..zatímco linový kluk se plazil necelý týden a pak rovnou lezl-po lině, tak je to asi fakt jedno..
Odpovědět