ahoj, tak dneska utz v 16.tt. na tripl odběr sem nakonec kejvla s tím, že ale pro mě nemá nějakou důležitost. tomu ,,svýmu,, morousovi musím říct, že nakonec věřím jako málokomu, jen si musí člověk zvyknout, že nejdřív chrlí katastrofy, pak reálná fakta a pak možná to schrne a řekne, že je vlastně všechno ok
oproti normálu mě chtěl vidět na utz i teď, jinak prý jen odbírá krev a utz dělá podle výsledků toho triplu. krev mi nakonec vyšla nad očekávání dobře, jen jedna hodnota byla hraniční, ale celkově nakonec vyšlo riziko VV 1:8000
na utz vše taky v pořádku, ale přesto na papír připsali, že doporučují amniocentézu
doktor se drbal na hlavě, že holt oni to tak u dvojčat dělají, přitom mi vysvětlil, že roziko potratu je vysoký, méně než 1:100
no to bych byla blázen. už sem si to v hlavě srovnala a i kdyby vývojovou vadu odhalili, na potrat nepůjdu, při selekci je tak ohromný riziko ztráty i zdravýho dítěte, že ani nápad. celý tohle martirium podstupuju už hlavně kvůli odhalení vad, který je dobrý vědět dopředu - srdce, rozštěp atd.
nakonec mi to plodovku nedoporučil, že udělá maximum pro to, abych dostala kompletní informace i bez takovýho rizika, já tudíž zítra ruším jima už dopředu objednaný termín genetický konzultace, což se prý na 99% rovná plodovka
taky dělali u dvojčat u vás takový tanečky? předpokládala sem, že plodovka je hraniční zákrok, který se doporučuje až u vysokýho rizika, ne jen tak z plezíru