| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Holka nebo kluk - babské rady

11.2.2013 9:33:52 Teika

Jak na holčičku

Sabinko, já jsem se snažila dodržet na holčičku vše, co jsem se dočetla zde na rodině v denících - Jak na holčičku a ještě mě kontaktovaly některé holky zde přes rodinu a poradily, co konkrétně jíst (za což jim moc děkuji!!!!!!!!), atd. Jelikož zatím ale nevím, jakého pohlaví miminko čekám, tak tu relevantnost zatím nemůžu osobně potvrdit. Můj gynekolog mi potvrdil (a není to rozhodně žádný šarlatán, že tímto je opravdu možné zvýšit pravděpodobnost na jedno z pohlaví, samozřejmě není stoprocentní, ale rozhodně se tím alespoň zvýší pravděpodobnost na holčičku.

Třeba to někomu pomůže k ucelenějším informacím, proto to ostatně píšu.
Nepíšu to pro ty z vás, které se nad tím budou pohoršovat a budou psát, jací jsou chudáci ti, kdo nemohou mít vůbec děti a co si to tady vymýšlím, že to je rouhání proti přírodě apod. Já jsem to udělala proto, že v sobě cítím touhu po dceři a mám tři syny. Proto jsem udělala, co jsem mohla, abych svou touhu naplnila a dál už to nechávám na Bohu nebo přírodě - jak kdo chce a na miminko se těším a příjmu ho s láskou, ať to bude holčička nebo kluk.~s~

Takže to bylo toto:

1. Dieta na holčičku - musí převažovat ve stravě hořčík a vápník a minimalizovat draslík a sodík (ty jsou na kluka), hořčík a vápník jsem také jedla navíc v podobě tablet z lékárny, dávku tablet jsem výrazně zvyšovala ve fázi pokusu o miminko a po ovulaci jsem opět dávku snížila. Nejíst sodík prakticky znamená vůbec nesolit, protože sodík je právě v soli. V reálu to znamená žádné maso, žádné ryby, žádné uzeniny, sýry, žádná hotová jídla, žádné kupované pečivo - tohle bylo pro mě fakt ze všeho nejhorší. Množství draslíku jsem sledovala v tabulce potravin - bohužel tabulka už není na internetu, takže pokud bude mít někdo zájem, napište mi na mail a můžu naskenovat a poslat. Dieta by se měla držet 3 měsíce před plánovaným početím. Já jsem ji držela půl roku, otěhotnět se mi podařilo na 3. pokus. Zároveň by strava měla být na holčičku spíše zásadotvorná a na kluka kyselinotvorná ( dá se dohledat na netu, o co se jedná). Na hlčičku by v době početí měla být žena ve fázi hubnutí, úbytku hmotnosti, takže v podstatě strava nízkosacharidová a nízkoenergetická (zhubla jsem během diety asi 4 kila, které jsem nemohla po třetím dítěti zhubnout žádným způsobem, jde to tak nějak samo, při té skladbě potravin, moc si na tom člověk nepochutná, tak toho ani moc nesní:-)). Já jsem ve fázi pokusu o otěhotnění z počátku cyklu jedla co do množství normálně, asi týden před ovulací jsem držela polohladovku asi o dvou ovocných kefírech denně (bílé kefíry by byly lepší, ale to jsem už nezvládla, aby mi to aspoň trochu chutnalo) a slunečnicových semínkách a od pozitivního ovulačního testu jsem téměř nejedla až do ovulace. Některé holky si koupily glukometr aměřily si cukr pro orientaci, já jsem si ho občas půjčila od tchýně a nalačno se změřila, ale ne nějak pravidelně, ale bylo to celkem zajímavé.
Konkrétně jsem většinou jedla knackebrot (od firmy Ratio žitný 100% má nejmenší obsah sodíku, na který jsem na trhu narazila) s Lučinou, nebo sýr Cottage nebo mozzarelu. Veškeré kysané mléčné výrobky jsou OK - jogurty, kefíry... Pila jsem i mléko. Jsem kafař, takže přestože káva je kyselinotvorná, dala jsem si dvě pressa s mlékem denně, bez toho bych to nezvládla. Ovoce spíš ve fázi, kdy zrovna nechcete otěhotnět, zvyšuje dost hladinu cukru. Na chuť slunečnicová semínka. Zelenina hlavně květák a brokolice, ty jedniné ze zeleniny mají málo draslíku, květák i obalovaný a smažený. Ostatní zelenina má hodně draslíku a před vařením je dobré ji namočit na několik hodin do vody, tu před vařením vylít a odplavit tím draslík. Vše nesolené. Když jsem si chtěla na něčem pochutnat, usmažila jsem si bramboráky - nesolené, takže i tak chuťově podstatně horší, než obvykle. Když jsem se zrovna nesnažila o miminko, dopřála jsem si doma dělané buchty, koláče, sladké, ale ve fázi snažení ne. Je dobré hodně pít vodu nebo neslazený čas, já jsem pila rakytníkový čaj, který současně snižuje PH těla, což je také dobré na holčičku.
Můžu říct ze své půlroční zkušenosti, že tato dieta byla pro mě opravdu příšerná, je to fakt pouze pro silné povahy~:-D.

2. Načasování pohlavního styku na nejméně dva dny před ovulací. Je dobré několik měsíců měřit bazální teplotu, sledovat hlen, a pomáhat si i ovulačními testy. Spermie v těle ženy přežijí cca 48 hodin, holčičí přežívají déle, někde se uvádí až 6 dní, takže je dobré začít zkoušet pohlavní styk třeba 6 dní před ovulací a každý měsíc se o den k ovulaci přibližovat. Já jsem zkoušela 6 dní před - nic, 4 dny před - nic a otěhotněla jsem dva dny před ovulací. Už jsem něměla sílu držet dietu třeba rok, tak jsem se přibližovala co dva dny, abych zvýšila pravděpodobnost otěhotnění.
Také častý pohlavní styk před početím zvyšuje pravděpodobnost většího výskytu holčičích spermií v ejakulátu.

3. Před pohlavním stykem provést výplach pochvy roztokem octa a vody 1:1. Používala jsem irigáror pro intimní hygienu zakoupený v lékárně. Holčičí spermie přežívají lépe v kyselém prostředí, klučičím spermiím naopak vyhovuje zásadité. Z tohoto důvodu by také žena, která chce holčičku, neměla mít při styku orgazmus. Orgazmus způsobuje zásadité prostředí v pochvě a zvyšuje šanci na chlapečka. Poloha při sexu je vhodná na holčičku misionářská a jen "na krajíček", a to právě z výše uvedeného důvodu, - není to tak do hloubky a spermie projdou nejdříve připraveným kyselým prostředím.

4. Muži, kteří se občas saunují nebo mají horkou koupel mají větší pravděpodobnost na holčičku (dle výzkumu, kde muži v zaměstnání jsou ve styku s vyšší teplotou mají tito muži více dcer dle výzkumů). Takže jsem manželovi občas napustila horkou vanu. Spermie se ale vyvíjejí v těle muže i 72 dní, takže nemá smysl těsně před početím.

Tak je toho dost, doufám, že jsem na něco nezapomněla.
Odpovědět
Průběh diskuze (11 názorů)
Jsem také těhotná Pavla 8.2.2013 16:58
*Re: Jsem také těhotná Teika 8.2.2013 18:33
**Re: Jsem také těhotná sabinka 9.2.2013 9:4
***Jak na holčičku Teika 11.2.2013 9:33
****Re: Jak na holčičku Sabinka 11.2.2013 19:48
****Re: Jak na holčičku leon-týna + 4 11.2.2013 21:36
****Re: Jak na holčičku A & D 12.2.2013 9:20
*****Re: Jak na holčičku iiii 12.2.2013 9:46
******Re: Jak na holčičku A & D 13.2.2013 10:30
****Re: Jak na holčičku Teika 12.2.2013 21:1
*****Re: Jak na holčičku iiii 12.2.2013 21:55

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.