14.2.2013 15:03:35 Delete
Re: Páteční úklid
Monikoo,
mám takovou dceru a protože ostatní tři jsou v tomto směru celkem normální, i když to s nimi a uklízením také není úplně snadné, tak jsem přesvědčená, že to není mou špatnou výchovou, ale je to fakt v ní....
U ostatních holek stačí být dostatečně důsledná a nějaký řád ohledně špinavého prádla a předmětů lze nastolit, ale u té nejstarší nepomáhá nic. Alespoň jsem ji naučila, že když už neví, kde co má, ať to sdělje co nejdříve, protože pak lze ještě zpětným uvažováním odvodit, kam to asi odložila a zatím se mi vždy podařilo postrádanou věc dohledat. A trénujeme dávání těch nejdůležitějších věcí na jedno místo, což se už celkem daří....
Muž tedy také není z těch, kdo by byl schopný udržovat řád věcí, ale když se mu trošku vyjde naproti, tak se něco málo zlepšilo. Takže třeba máme jeden koš na špinavé prádlo i v ložnici, kde se převléká, a tudíž se zvyšuje pravděpodobnost, že se špinavé prádlo dostane, kam má, zatímco cestou do koupelny se mohlo kdekoliv ztratit.
Nádobí od PC si zase zvykl odnášet díky tomu, že jsem si od něj nechávala odnášet to moje a to mu docvaklo a při té příležitosti bral i to jeho.
No a většinu ostatních věcí vedu v patrnosti, ale zásadně po něm neuklízím, a když něco hledá, tak ho jen naviguju.
Odpovědět