děti 2 a 4 roky.. prudit zkouší na kde co, ukecají ale jen babičky a dědu
děti si pak myslí, že to jde u všech a tak prudí a zkouší pořád.. na všechno a všechny.. je to únavné.. ale dkyž jsme třeba na dovolené, bez prarodičů, poslouchají v pohodě, protože tam není ten rušivý element prarodičů, kteří povolí..
odrážedlo, kolo, tříkolka, kočárek s panenkou, atd - pokud to chtějí ven, tak OK, ale já jim to odmítám tahat, tkaže jakmile si to vymysleli, musejí sklízet své ovoce a celou dobu drandí se svým prostředkem.. někdy prudí ještě před barákem, ale rpostě smůla.. vybrali si to, tak jedou.. už to akceptují
od narození dost vysvětlujeme a vše "konzulutujeme" a dokud se nepřidá babička, je vše v pohodě, ale jakmile se do čehokoliv vloží prarodiče, jde vše stranou, já jsem pak akorát naštvaná na dítě, které za to nemůže, babičky mají pocit,ž e jsem na svoje děti tvrdá, dítě řve, obě babičky jsou vytočené, protože není po jejich a mají pocit,ž e dítě je kus dřeva, které když vyjádří svůhj názor, je sklepnuto a odvedeno násilím dle vůle babičky... no prostě a jednoduše - dohodneme se i s dvouleťákem naprosto v pohodě, zkoušej prudit a měnit anše rozhodnutí (např že ještě fááákt nechtějí spát, byť záívají že si div pusu neroztrhnou).. ale amjí smůlu.. někdy tio je se slzama, ale to se nedá dělat, co řeknou rodiče platí... bohužel rozmazlující status prarodičů to dost ničí, ale bohužel nemám páku jak to změnit, jedině se úplně odstřihnout a to nedokážu