| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mezi námi maminkami

2.3.2013 19:17:26 Winky

Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zvládáte vztah s dítětem?

jak už tu zaznělo, sice ten vzor mám, ale protože si myslím, že byl moc tvrdý a autoritativní, chci se chovat ke svým dětem jinak než máma ke mě.... no a moc mi to nejde :-/... Takže ty si určuješ svůj vztah poprvé sama, ale zase nezatížená špatným vzorem.
Co se mi zatím osvědčuje, se tak trošku "programově přimět" k více vřelejšímu přístupu (jak píšeš, u těch malých je to nošení, chování a hlazení automatické, ale pak už to okolo těch 4-5 let není tak nutné, dítě běhá samo, obléká se samo atd. a ten přímý tělesný kontakt se snižuje, ale i tak dítko určitě ocení trochu toho extra muchlání). No a občas se tak trochu nenápadně zeptat "jaké by to bylo kdyby" (třeba dcera byla maminka a ty její dítě, co by ona dělala-nedělala a proč) a občas z toho vyplynou docela zajímavé informace co se dětem líbí/nelíbí a co by ocenily. A povídat si s nima co budou dělat až budou velký. V tomhle věku se ještě hodně v rodičích vidí, takže většinou chtějí být jako maminka/táta, ale už začínají mít i svoje představy co by dělali jinak (často dost vtipné, třeba dcera mi řekla, že až bude dospělá, bude mít vlasy dlouhé jako já, ale bude se víc strojit do šatů než já a hlavně :-) bude nosit boty na podpatku..... - ehm, ano, jsem spíš kalhotová, moc nohy nevystavuju, a boty s podpatkem mám jen jedny a nosím je minimálně.... možná popřemýšlím o doplnění šatníku :-)).
Odpovědět
Průběh diskuze (18 názorů)
Téma: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zvládáte v... Iwetax 1.3.2013 23:48
*Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zvlá... Baobab 1.3.2013 23:53
*Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zvlá... Alraune 1.3.2013 23:54
**Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zv... Iwetax 2.3.2013 0:6
*Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zvlá... Jája s čápátkem 1.3.2013 23:56
*Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zvlá... Pole levandulové 2.3.2013 0:1
*Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zvlá... pearl 2.3.2013 0:11
*Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zvlá... NovákováM 2.3.2013 0:17
*Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zvlá... rišulka 2.3.2013 1:17
*Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zvlá... Binturongg 2.3.2013 2:2
**Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zv... NovákováM 2.3.2013 2:8
***Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak ... Jáňa+tři sluníčka 2.3.2013 10:5
***Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak ... Binturongg 2.3.2013 10:10
*Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zvlá... janna001 2.3.2013 9:57
*Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zvlá... Vendy a dve holky 2.3.2013 12:0
*Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zvlá... Winky 2.3.2013 19:17
**Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zv... Zuuuza 2.3.2013 19:30
*Re: Vyrůstaly jste bez matky? Jak zvlá... Evka 2.3.2013 20:36

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.