3.3.2013 22:53:59 nepřihlášená
Re: Andělé v mých vlasech - jak se k ní staví věřící?
Jano
"Proc myslis, ze odmitam uverit?"
Protože to sama vyjadřuješ tím, jak píšeš. Rezolutně odmítáš cokoliv, co se neshoduje s tvým názorem. Jsi přesvědčená, že znáš pravdu a ostatní, co věří, jsou bludaři. Ač víš o jejich životě a poznání velké nic.
"Ja jsem agnostik a existenci vyssi inteligence, energie nebo vim ja ceho nepopiram. Naopak mam za sebou celkem intenzivni hledani a par zazitku, jako treba spiritualitu, splnene sny, predtuchu smrti blizke osoby, dale vzpominky na dobu, kdy jsem jeste neumela mluvit a chodit, ale zdaly se mi sny o pochodech smrti."
Ano, to je možné. Hledala jsi ale jinde, než si teď troufáš hodnotit. Tys nehledala v křesťanství a přesto máš jasno, že křesťanství je blud a podvod a křesťani jsou pomatenci.
"Bohuzel mi ovsem me otazky nejuplneji zatim zodpovedela veda."
Věda nebyla a není v rozporu s vírou v Boha. Myslíš-li si něco jiného, pak se tvůj názor neshoduje s vědeckým.
"Bibli znam docela dobre, nezlob se, ale je to snuska patriarchalnich nesmyslu, ktere presne odrazeji obraz doby a podavaji spis obraz o zoufalem hledani pravdy nez o pravde samotne."
Kdybys ji znala dobře, nikdy nenapíšeš tuhle slátaninu. Obrať se na jakéhokiliv znalce Bible a budeš se asi divit, jakou ti dá odpověd. To že jsi ji četla, neznamená, že jsi ji pochopila.
Takže mi neustále vychází, že víš houby, ale máš jasno.
Odpovědět