21.3.2013 9:44:00 Albar
Re: Neštovice a 2,5 měsíční mimino
Kili, ta rarita jsme my. Dcera se narodila v pondělí, v sobotu jsme šli domů. Byla jsem po císaři, takže jsem nikam nechodila. Ve dvou a půl týdnech se jí udělaly první pupínky na čele, zastupující lékařka nám na to dala tekutý pudr, že je to jen vyrážka - to bylo v pátek. V pondělí (to měla přesně tři týdny) už byla osypaná celá a naše dětská lékařka nás poslala hned do Brna do dětské nemocnice na kožní, odtud nás poslali na JIP na infekční oddělení. Na neštovice to moc nevypadalo, měla je zhnisané, lékaři měli podezření na stafylokoka. Tam byla dcera dva dny, potom nás přestěhovali na normální oddělení. že to opravdu byly neštovice zjišt´ovali ze stěru z pupínků, co měla malá na sobě a z krve. Tu brali i mě, za pár dní přišel výsledek na protilátky na neštovice, u dcery byl pozitivní, u mě negativní.
Já jsem neštovice chytila až od dcery týden nebo dva po tom, co jsme přišli domů. A dcera byla v tu dobu naše jediné dítě, takže od sourozence je chytit nemohla. můžu přidat i fotku, jak ty pupínky vypadaly.
Odpovědět