25.3.2013 20:59:57 Arien+2
Re: 4 leté dítě nechce nebo nemůže mluvit
jo a mělo tam patřit "to že ostatní věci zvládá nemusí být určující", píšu jak tatar :))
S tím malováním - syn je o rok starší a malování mu začalo jít až v poslední době, předtím všechno jen počmáral. Spíš tam vidím ten pokrok, zlom kdy to začalo i nějak "vypadat".
Na jemnou motoriku v miniškolce dělali takové to mačkání krepáku a nalepování lepidlem do nějakýho tvaru, to docela občas děcka chytí a ty prstíky procvičí. A taky je dobrá modelína, koupila jsem jim Playdoo, s tím mu to šlo dobře.
A z té reakce - sama to píšeš, špatně snáší když mu něco nejde, raději nepokračuje, může to být stejné i s tím mluvením.
A ta vaše logopedie - no nejsem tedy odborník, ale moc se mi to nezdá, skoro se mi zdá že je to nanic, asi to i sama cítíš. Toto zvládne přehledem moje tříletá. A pokud to syn zvládá, tak je to málo, nicmu nepřínáší, a nedivím se že se nebaví. Teda pokud má tak špatnou výslovnost tak myslím že by se s tím mělo už nějak začít, čím bude starší budeš ho hůř odnaučovat špatné návyky. Fakt vyměň ji, zkus někoho kdo bude mít jiný přístup.
Odpovědět