28.3.2013 19:49:40 Delete
Re: Jméno Hector
boží,
s hrubostí nebudu nikdy spokojená....
Oblíbená kombinace potravin a pochutin je otázkou chuti, nikoliv vkusu (i když někdy vyžaduje potlačení nelibosti vzbuzené "divným" vzhledem)....a stejně jako chuť, i vkus je otázka individuálního posouzení.
Dee Dee,
psychomotorika je vědomé ovládání pohybového ústrojí a s chutěmi nijak nesouvisí....ani se netýká vkusu.
Jinak mi to přirovnání kombinací jmen ke kombinacím jídel přijde dost trefné, jen se mi příčí to shazování pro mnohé sice neobvyklých, přesto pro některé přijatelných a pro jiné dokonce oblíbených kombinací (ať už jídel nebo jmen).
Osobně dávám přednost kritice ve stylu "Nelíbí se mi to, nedala bych to (jméno), nedokážu si představit, že to někomu chutná (to jídlo)..." před "Jsi debil.", a to i jako příjemce kritiky
. Ona totiž ta druhá forma (debilové a prasata) dokonale odvede pozornost od jádra problému a takovou kritiku kritizovaný nikdy nepřijme....Pokud je cílem pouze naštvat a dotyčného si znepřátelit, pak OK, holt bude o nějakého naštvaného či nešťastného bez vkusu víc. Pokud je ale cílem působit na jeho vnímání "krásy" (tedy na jeho vkus), pak stojí za úvahu zvolit jiný způsob
.
Odpovědět