Re: Apnoe u dítěte
S celkovou narkózou (s takmer 3-dňovou hospitalizáciou) máme horšiu skúsenosť - keď sa prebral, neutíšiteľne nariekal. Potom zaspal, myslela som, že bude dobre, ale keď sa zobudil, bol ako zmyslov zbavený, metal sa, hádzal okolo seba predmetmi... Sestrička sa pýtala, či sa takto chová aj inokedy. No teda nie. Trvalo to pár hodín, než sa dal do normálu, vlastne až na druhý deň bol o.k. Dievčatko, čo sa nami bolo na izbe, sa po narkóze cítilo vyslovene zle, matka sa sťažovala, že neciká, opuchlo... Ani neviem, či ich prepustili vtedy, keď nás.
U mňa o rozhodnutí o lokálke okrem tejto skúsenosti rozhodol aj malý prieskum, ktorý som si urobila. Jedna lekárka mi napr. povedala, že by nikdy svojmu dieťaťu nenechala urobiť celkovú anestézu, ak by to nebolo vyslovene nevyhnutné a bola by aj možnosť lokálky. S týmto názorom som sa stretla u viacerých zdravotníkov. Ešte aj naša pediatrička sa priznala, že svojej dcére nechala vybrať mandle v lokálke. Celková anestéza je skrátka omnoho väčšie riziko.
a názor lekárky so servera Primár
Čo sa týka anestézy.... Ja by som odporučila premedikáciu (aby si dieťa zákrok nepamätalo) s lokálnou anestézou. Výkon je krátky a myslím, že riziko celkovej anestézy je vyššie ako jej prednosti pri tomto zákroku.
http://primar.sme.sk/poradna/1634881/1/Nosne-mandle.html
Odpovědět