| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Pes

2.5.2013 9:43:04 Manka78

Pes a problém s nohou

Máme pětiletého aktivního psa menšího plemene, je s pp ale není uchovněný, je to jen domácí kamarád. Občas na zadní nohy jakoby poskakuje, proto jsme ho nechali vyšetřit na pohybový aparát a nic nezjistili (nemá ani DKK ani luxaci patelly ani nic jiného). Prý by to mohlo být nervového původu – toto vyšetření jsme ale nedělali, protože prý je velmi drahé a navíc se stejně nemusí na nic přijít. Poskakování zadních nohou ho v ničem neomezuje, jen je raději v klusu než by chodil pomalu (v běhu a trysku tolik neposkakuje). Párkrát se ale stane (za jeho pět let se to včera stalo potřetí), že má jednu nohu jako s křečí. Já tomu říkám „rychlá noha“, protože se mu noha cuká a hrabe. Bolesti asi nemá, může na ni normálně došlápnout a když s ní „cvičím“, tak pes neprotestuje. Jen mi v té chvíli přijde pes nervózní – nemůže třeba usnout, když leží, noha mu začne sama „hrabat“ a cukat sebou (jako by se s ní chtěl drbat). Když nohu chytnu a podržím, cítím takové pulsování. Noha mu cuká celá, má ji takovou zatuhlejší, když hýbu prsty, tak jsou také trochu zatuhlejší než na druhé noze, ale ohnu je. Mám pocit, že asi v těch prstek má možná nějaké mravenčení, protože si občas do tlapky kousne, aby nohu „uklidnil“. Když v tomhle stavu chodí, tak je to tak kdy – včera mu chůze nevadila, byl klidnější než když ležel, nohu si asi tím protáhl. Minulé léto si ale lehl na zem a nechtěl jít (tenkrát jsem si myslela, že ho štípla včela nebo něco, ale bylo to tohle). Na noze není nic vidět, žádný otok – jen je opravdu ztuhlejší a pulsuje.
Krmíme Orijenem, jen ten mi žere (není to zrovna pes žrout). Pes je aktivní a hodně pohybu mu dopřáváme, protože si to vyžaduje (aport, několikakilometrové procházky denně, cvičíme poslušnost). Doma je to pak spokojený gaučák. Včera možná měl i více pohybu než obvykle, ale ne nějak moc (více skoků než pro něj obvyklejšího běhu a klusu). Problém minulého léta ale nebyl pohyb. To si pamatuji, že bylo velké vedro a to ho nenechávám ani aportovat, protože neví, kdy má dost. To jsme vzali jen procházkou lesem s přestávkami na vodu.
Už jste se někdo u psa s tímto setkal? Mohou to být nějaké svalové křeče? Nebo uskříplý nerv? Dá se tomu nějak zabránit? Psa jsme včera nechali odpočívat, dnes ráno už problém nemá, tak snad to bude vpořádku. Dnes má ještě klidnější režim, ale dlouho to bez pořádného pohybu nevydrží. Nechci mu ale ublížit.
Odpovědět
Průběh diskuze (5 názorů)
Téma: Pes a problém s nohou Manka78 2.5.2013 9:43
*Re: Pes - problém s nohou Alraune 2.5.2013 10:39
**Re: Pes - problém s nohou Manka78 2.5.2013 11:14
*Re: Pes - problém s nohou Alena 2.5.2013 11:33
*Re: Pes - problém s nohou Mrej 2.5.2013 15:20

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.