15.5.2013 10:16:06 Jája a spol.
Přeju hezký den,
chtěla bych využít následujících teplých dní a vyzkoušet odplenkování, dneska začínáme.
Jde mi o to, že dcera (přesně 2,5 r.) konečně aceptuje posez na nočníku a máme dokonce první úspěchy, pokud ji vysadím a zrovna se jí chce, tak se vyčurá.
Zatím v tom tedy není jistá pravidelnost, ale na tu teď chci naběhnout.
Hodně se bránila mé snaze jí hned sundat plínku, když začla talčit na velkou- to už taky překonala a když vidím,slyším, že se jí chce na velkou, tak ji sundám plenku a vykoná vše do nočníku.
Ale sama od sebe se absolutně nehlídá, nehlásí počůraný tepláčky, klidně si v tom sedí a nevadí jí to.
Dneska udělala bobek, tak jsem ji nechala bez plínky, něco kolem ní poklízela, s tím, že ji za minutku vysadím na čůrání a ejhle, seděla a hrála se ve vlastní louži jakoby se nechumelilo.
Tak mám dilema-zda ji ještě nechat dozrát do chvíle, že jí to začne nějak vadit nebo zda už má fakt smysl do toho jít a tu plínu ji vzít, i když to bude převlíkací boj.
Momentálně jsem jí dala na gauč nepromokavé prostěradlo, jinak koberce nemáme, takže velké uklízení krom převlíkání mě nečeká.
Jde mi jen čistě o názor, zda už na to má, i když se nijak nekontroluje, pokrok je v tom, že pokud ji vysadím na nočník, tak se to občas zachytí
(Starší děti jsem odplenkovala v tomtéž věku, ale sundala jsem plínku až v momentě, kdy mívaly sucho od vyčůrání k dalšímu vysazení na nočník.)
Díky za názory