| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Psychologové a psychiatři

24.5.2013 15:33:38 Polly...

Re: Poradite psychologa v Praze - vychovne problemy

Mám něco podobného se synem za sebou, měla jsem pocit, že se snažím osedlat splašeného koně a vůbec mi to nejde. Byli jsme stále v boji kdo s koho, oba nakonec úplně zoufalí. Cesta cukru a biče se ukázala jako cestou do pekel. Musela jsem začít od sebe a úplně od začátku. Byla to dlouhá cesta, musela jsem se změnit já a pak se naše vztahy upravily. Dneska mám doma moc fajn prepuberťáka a k tomu prvňáčka, u kterého už tolik chyb nedělám.
Co mi pomohlo? Hodně alternativní přístupy k výchově, hlavně semináře R+R a knížky (např. Vychováváme děti a rosteme s nimi). Byla jsem to já, kdo musel zakopat zbraně, uvědomit si, co je a co není důležité a narovnat naše vzájemné vztahy z nadřízeného a podřízeného na partnerství s pevnými dohodami a hranicemi. A funguje to, sice ne ze dne na den, ale za nějaký čas jednoznačně. Samozřejmě, že nejsem dokonalá a stále dělám chyby, zvlášť, když je stres, ale už ty chyby hned vidím a snažím se je napravit. Myslím si, že obecně platí, že vždycky musí začít jednat dospělák a pracovat na sobě, a dítě se bude měnit následně, opačně to nefunguje. Je to těžké, protože výchovné postupy si neseme ze svých původních rodin, ale jde to, když se chce. Přeji hodně sil na dlouhé cestě.
Odpovědět
Průběh diskuze (12 názorů)
Téma: Psycholog v Praze - výchovné problémy Lou+3 24.5.2013 10:51
*Re: Poradite psychologa v Praze - vych... ... 24.5.2013 11:18
*Re: Poradite psychologa v Praze - vych... Lassiesevrací 24.5.2013 11:37
**Re: Poradite psychologa v Praze - vy... radeji anonymne 24.5.2013 13:42
*Re: Poradite psychologa v Praze - vych... Epepe 24.5.2013 13:42
*Re: Poradite psychologa v Praze - vych... Sharien 24.5.2013 14:42
*Re: Poradite psychologa v Praze - vych... Polly... 24.5.2013 15:33
**Re: Poradite psychologa v Praze - vy... Polly... 24.5.2013 15:39
**Re: Poradite psychologa v Praze - vy... Sharien 24.5.2013 15:41
***Re: Poradite psychologa v Praze - ... Polly... 24.5.2013 16:53
*Re: Poradite psychologa v Praze - vych... Denisa+Kuba04+David07 24.5.2013 16:10
*Re: Poradite psychologa v Praze - vych... Ráchel, 3 děti 25.5.2013 15:11

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.