| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Psychologové a psychiatři

14.6.2013 19:53:43 Kamisi

Re: Metoda RUŠ a metoda EFT

Mám za sebou poměrně hodně zkušeností s RUŠkou. Jako účastník kurzů, jako klient i jako terapeut.
Při terapiích se pracuje jen a pouze s tvými myšlenkami, emocemi a bloky, to všechno při plném vědomí.
Podstata je v tom, že každý problém, každá negativní myšlenka, kterou prožíváme, se v tomto životě někdy projevila poprvé, někde vznikla, z valné většiny v dětství. Tyto negativní myšlenky (bloky), jsme si my sami vytvořili a uložili jako vzorce, na základě kterých vědomě či nevědomě reagujeme na současné situace.

Při terapii terapeut vede klienta k té situaci kde problém vznikl, pomocí propracovaného postupu se tato situace "vyčistí", až z ní člověk nemá žádné negativní pocity. Tím, že se člověk zbaví těchto negativních programů, přestanou mu zasahovat do současného života, přestanou mu vadit, přestane si je přitahovat.

Řešit se s ní dá všechno - vztahy, stresy, všechno, co člověka tíží, co mu v jeho životě vadí, podrobnější popis najdeš na stránkách.

Když se na kurzech člověk naučí jak pracovat, může RUŠku praktikovat i sám na sobě. Ve dvojici je to ale lepší.
Na stránkách metodarus.cz jsou certifikovaní terapeuti.
Mezi lidmi, kteří pracují s RUŠkou, jsou i lékaři a psychologové, ne všichni ale došli až k certifikátu.

Co se týče dozvuků... Po terapii se nejedná o dozvuky, protože co se jednou "vyčistí", to je trvalé. To, co se může objevit, jsou jen další tvoje vlastní nevyřešené věci, které v sobě máš.
Jsou lidi, kteří potřebují vyřešit jeden problém, ten vyřeší a víc terapií nepotřebují, dokážou v životě zpracovávat problémy "za pochodu".
Pak jsou lidi citliví, kteří si v dětství nasbírali problémů hodně, ti potřebují se sebou pracovat více.

Já osobně jsem se díky RUŠce hodně posunula. Zbavila jsem se depresí, zlepšily se mi vztahy s blízkými, ale v podstatě se všemi lidmi, dělám terapie i s dětmi, dokonce i se synem AS (u spousty diagnóz se jedná "pouze" o bloky).
Uvědomila jsem si, že všechno co prožíváme, je jen v naší hlavě. To, jaký budeme žít život, je jenom v našich rukou. Jen my sami s tím můžeme něco udělat.
Při metodě RUŠ každý pracuje sám na sobě, uvědomuje a zpracovává si svoje vlastní myšlenky, terapeut je jenom průvodce.

EFT neznám.
Odpovědět
Průběh diskuze (9 názorů)
Téma: Metoda RUŠ a metoda EFT Minie1 14.6.2013 9:31
*Re: Metoda RUŠ a metoda EFT Kamisi 14.6.2013 19:53
**Re: Metoda RUŠ a metoda EFT Minie1 14.6.2013 20:30
***Re: Metoda RUŠ a metoda EFT Minie1 14.6.2013 20:35
****Re: Metoda RUŠ a metoda EFT Kamisi 14.6.2013 21:5
*Re: Metoda RUŠ a metoda EFT Zajdulka 14.6.2013 21:16
**Re: Metoda RUŠ a metoda EFT Minie1 14.6.2013 21:24
***Re: Metoda RUŠ a metoda EFT Kamisi 15.6.2013 8:59
*Re: Metoda RUŠ a metoda EFT Agatha Ch. 15.6.2013 16:15

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.