28.6.2013 15:42:03 zerat
Re: York - opravdu pes pro alergiky?
Mám doma 3 alergiky a psa - jorkšíra - nemá podsadu, nepelichá - chlupy po ní jsou jen když ji vykartáčuju nebo ostříhám
Taky jsme se báli, jestli nebude vadit... nevadí
S alergologem jsem to neřešila, ale vím od něj, že když už zvíře v rodině je, tak se už dnes nedoporučuje se ho zbavovat pokud to jen trošku jde zvládnout léky... navíc MUDr. Rybníček své doby prý prováděl studii, kde vypozoroval, že jsou děti schopny si na zvířata zvyknout a že ten kontakt se zvířetem byl pro ně dost přínosný. Já jsem tu studii neviděla, říkala mi o ní jen naše dr. že s tím proti sobě popudil celou zdr. veřejnost... nicméně prý skutečně si postupně astmatici zvykli (ale zpočátku jim zvedal dávky antihistaminik...). Naše holka měla silnou alergii na kočku (na sliny) a jelikož kočky mají naši sousedé a holky za nimi kdykoliv mohou vběhnou + tchýňka má doma 1-2 kočky... samotnou by mě zajímal vývoj její alergie, protože už strašně dlouho se neosypala...
Jinak podle slov našeho alergologa a kožařky jsou nejhorší zvířata pro alergiky právě třeba želvy, naháči psi... na jejich kůži se prý drží různé plísně a hodně trpí na roztoče či jak to vyjádřit.
Odpovědět