18.7.2013 22:46:58 Winky
Re: Jak na maximální ukládání věcí v menším bytě?
rada - zkusit se přestěhovat
, ne jen kvůli tomu že bude víc prostoru, ale že právě při aktu stěhování zjistíš, kolik máš zbytečných krámů, které nechceš táhnout s sebou. Je to docela osvobozující se zbavit té hromady nepoužívaných či nepotřebných věcí (rozdat, vyhodit, prodat). Já jsem teda taky trošku sysel, ovšem právě při rozhodování co nechat a čeho se zbavit mi pomáhala ta myšlenka "vážně chci TOHLE táhnout s sebou a stěhovat se s tím a zaneřádit si nové bydlení starými krámy?" Kupodivu to zabralo i na ty šanony se starými papíry typu výpisů z bank, smluv, účtenek a jiného balastu. Uchovali jsme své konečné doklady o studiu, rodné listy, oddací list, pasy, smlouvu na pozemek a na barák a doklady k autu. Nic co jsem vyhodila po mě zatím nikdo nechtěl. Zase třeba staré knížky ty teda nedám
, myslím ty co mám ráda, ty co jsem nechtěla jsem do knihovny dala, ovšem i tak se jich stěhovalo dost.
Na druhou stranu musím přijmout fakt, že s dětmi se věci prostě hromadí ať chci nebo ne, takže dosáhnout minimalismu je pro mě chiméra, a vždycky se hrozně nasměju při čtení těch článků na bydlení idnes.cz, kdy tam "dýzajnéři" vymyslí nějakou chatičku 2x3 metry k "plnohodnotnému" bydlení - to je tak pro poustevníka co mu stačí jedna bible a jeden hrnek na čaj a tím končí. U nás to začíná už množstvím bot v předsíni a pokračuje to do všech koutů bytu.
Odpovědět