Re: Jaké hračky baví šestiměsíční a starší mimino
Dala bych mu na zkoumání třeba šišky nebo krátké barevné stužky (aby se nemohl do nich zamotat - nutno mít pod dohledem!). Potom třeba drsnou pemzu, měkkou žíňku, kousek dřívka (ne špičatý klacek) a vůbec různé věci různorodého povrchu. Nedávala bych toho moc. Stačí jedna krabice s šiškami, potom vyměnit obsah. Je to zadarmo a dítě rozpozná všeliké povrchy. Můžeš ho třeba lechtat mašlovačkou po těle, když bude ležet na zádech, nebo já jsem u vody dávala dceři nafukovací balón, aby ho zkusila udržet na nožičkách, když ležela na zádech. Taky si moje dcera hodně vyhrála s kousky látek v základních barvách. V jednom roce je začala párovat. Na podzim můžeš nasbírat kaštany a udělat dítěti kaštanovou koupel (položíž ho do lavoru plného kaštanů nahatého). Samozřejmě zase pod dohledem. Z mého pohledu nemá vůbec smysl kupovat dětem plastové nebo hlučné hračky.
Pokud se ale rozhodneš pro plast, tak vybírej pečlivě. My jsme dostali dárkem skládací kelímky, které začaly pouštět barvu, když je syn olizoval (byly potištěné obrázky). Měl z toho zdravotní problémy. Tak hledej spíš jednobarevné. Toť moje zkušenost.
Odpovědět