2.9.2013 22:42:38 1kulička
Oddálení pohlavního zrání
Mé 8 leté dceři začíná růst pubické ochlupení. Když jí tak pozoruju, zdá se že postava se začíná tvarovat - pas je celkem výrazný, začaly asi růst i prsa, to jsem si teda myslela, že je spíš její nadváhou, ale když mi ukazovala ty chloupky, tak asi to už nebude jen tuk....Už nějakou dobu uvažuju o návštěvě dětského endokriniloga, právě kvůli její nadváze, kterou se nedaří zvládnout, je bohužel stále tlustší, ačkoli jí už 2 roky kontroluju jídlo (je schopná sníst 3xporci dospělého), ordinuju pohybové kroužky...bez efektu. Stačí, aby jela na pár dní mimo domov a vrátí se o 2 kila těžší (a přiveze si třeba diplom za největšího jedlíka
).
Nemáte někdo zkušenost s oddálením pohlavního zrání? Opravdu bych to trdlo ráda uchránila před nástupem menzes třeba v devíti letech, už proto, že se bojí krve a pořád není schopná ani pořádné hygieny (zadek si utře vždycky blbě), fakt je to ňouma - je na svůj věk hodně dětská, hravá, až opožděná (potvrzeno z PPP)
Fyzicky je naopak napřed - myslím, že už bude mít 140cm, dnes bylo vidět, že přerostla spolužačku aspoň o 5 cm, ačkoli před prázdninama byly stejně velké, boty nové 2 měsíce jsou jí najednou malé...takže fakt růstový spurt, vyděsilo mě to.
Moc díky za vaše postřehy.
Odpovědět