Re: Sex za peníze-proč odsuzovat?
Grainne,
jak vštěpovat vzory? Jako že bych říkala, Pepíčku, vem si příklad z paní učitelky a snaž se být jako ona? Sorry, ale to by snad bylo dost dementní, zvláště pokud ten učitel není úplně výkvět ctností.
Fakt by mě nenapadlo předkládat či snad dokonce vnucovat svým dětem učitele jako vzory.
Podle mého názoru je pokřivené, když někdo svou intimitu prodává cizím lidem za peníze, a nic na tom nemění, že člověk, který zneužívá svou autoritu, je pokřivený TAKÉ. Je fakt, že u toho druhého to má na toho žáka ve škole přímý dopad (protože ho přímo deptá), ale tady se přece nebavíme o tom, jestli bychom RADĚJI pro své dítě jako učitelku prostitutku nebo zamindrákovanou krávu (to snad možná radši tu prostitutku, kdyby nebylo na výběr).
Možná mám malou fantazii, ale neumím si představit, že se učitelka večer navlékne do korzetu a vysokých podpatků a jde se prodávat, a ráno si vezme kostýmek a stoupne si před katedru, a že se to nikde na jejím chování neprojeví. Myslím (a to se jen domnívám, neměla jsem nikdy tu čest osobně), že když se někdo prostituuje, tak mu to nemůže nezměnit myšlení, stejně tak jako by mě moc nepotěšilo, kdyby byla učitelka nějak výrazně promiskuitní. Možná mě ovlivnilo, že jsem znala pár promiskuitních lidí, na kterých to bylo poznat a charakterově nebyli nic moc, a vztahuji to na celou skupinu.
Drby tohoto druhu mohou být velmi nebezpečné, pokud se nezakládají na pravdě. Takže bych byla velmi opatrná v tom, zda instalatérovi věřit či ne, ale kdybych si tu skutečnost ověřila tak, že bych o tom byla sama přesvědčená, tak bych s tím měla problém.
"Já tedy například považuji za nemravnost drbat o intimním životě jiných lidí, zvlášť těch, co se okázale hnípou ve veřejném pohoršení. Slušný člověk tohle zkrátka nedělá." To je sice na jednu stranu pravda, ale na druhou stranu, kdybys věděla (a to ne tak, že "jedna paní povídala", ale třeba to na vlastní oči viděla) že učitel tvého dítěte przní ovci, tak bys to taky zamázla tím, že slušný člověk se o intimní život svých bližních nestará?
Odpovědět