13.10.2013 23:32:09 hranatá bublina
Registr dárců kostní dřeně - vstoupit, nevstoupit?
divný téma na tuhle hodinu, vím. jenže potřebuju ještě naposledy někomu vykecat díru do hlavy a probrat pro a proti - a vzhledem k tomu, že jsem sama doma a kamarádi daleko, lepím to sem.
mám vyplněnou přihlášku na stránkách a chybí mi už jen kliknout na tlačítko odeslat. nečekala jsem, že tohle bude to nejtěžší. vstup do registru zvažuju už dlouho dlouho a opravdu vážně posledního cca půl roku. už jsem to obrátila úplně naruby a zase zpátky a vím, že vstoupit je to jediný správný, co můžu udělat.
na druhou stranu mám vlastní dítě a zodpovědnost hlavně k němu. možnost, že by se při případným odběru něco zvrtlo, je sice malá, ale pořád tu je. na další stranu kdyby to bylo moje dítě, který by potřebovalo dárce, dám cokoli, aby ten dárce na druhý straně byl.
darovala jsem už vajíčka, a to rozhodování teda bylo mnohem jednodušší. což je trochu zvláštní, protože oboje je zákrok v narkoze a riziko teda (asi) srovnatelný. teď je to možná těžší kvůli tomu, že tohle je mnohem větší zodpovědnost.
tak jak? vstoupit? nevstoupit? napadá vás něco, co bych měla ještě zvážit? díky všem za názory
ps: nepotřebuju poplácat po zádech, potřebuju tu hlavu, do který udělám ďouru
Odpovědět