Ahoooj, omlouvám se že jsem asi neodpověděla na e-mail, nějak to psaní flákám. Jak to zvládáš, pořád s dětmi (tuším že jsi psala že jste rozhodnutí že škola/školka bude až od ledna?). Mě škola zachraňuje, teď jsme byli 14 dní doma - nejdřív Golden week a pak další týden kvůli tajfunu a to už jsme si lezli po hlavách (manžel byl taky doma, nedostal se do práce, vše zatopené).
My jsme v Metru koupili malé okrasné dýničky, dá se na ně malovat permanentní fixkou (helloweenské obličeje, ale syn si třeba přál autíčko tak má dýni s autem), a mají i ty větší, ty koupím příští týden na vyřezávání. Pak jsme dělali plakát k Helloweenu - to bavilo hlavně dceru, malovat tam příšery, netopýry, kočky, čarodějnici a tak, za tím účelem jsem slepila dva velké flipchartové papíry, stačilo nám to na celé dveře (a malovali jsme to na zemi , větší tvořicí plochu k dispozici nemáme). ještě plánujeme girlandu z netopýrů a vystřihovaných dýní - z papíru a nalepit na provázek. Tuším že to vše nejspíš poputuje do školy, děti se rády pochlubí a ve škole to rádi vezmou.
Pak je baví skládat z papíru, momentálně frčí lodičky a vlaštovky alias rakety (ty lodičky jsme začli když tu byla ta povodeň, mohli jsme si je totiž pouštět v zatopeném sklepě).
Dceru ještě baví navlékání a vyšívání, ale té už je 8 a už si s ledasčím poradí sama. Taky jsme malovali na skleničky (od džemů a od oliv) olejovou fixkou - tu jsem taky objevila v Metru, jde to docela snadno, hned to schne. Dobrý je, že oni většinu těch výtvorů fakt rozdají, tak se mi to tu nehromadí. Jo a mám tu ještě z domova přivežené malování na kameny (i s kamenama, to když drahouš zjistil že jsme vezli šutry letadlem tak ho málem omyli).
¨
Jo a vaříme a pečeme, to taky někdy berou do školy. Zrovna příští týden je United Nations Day, tak si slečna objednala bramboráky a synek makovec (mají přinést národní jídlo).
Teď jak je brzo tma tak musíme něco dělat - teda já bych je i dusila školou co to jde, ale oni se nenechaj
a taky co by z toho měli pořád.
Tak napiš jak to jde, mám tu ty plakátky o nemocnici v Šanghaji a jedny webovky německého pekaře ze Šanghaje, má dobrý chleba (hm, ovšem ne levný) a rozvážejí.