19.10.2013 14:53:35 Rosina
Paní na úklid
Tak jsem se konečně odhodlala nechat si pomoci s běžným úklidem od paní na úklid. Jedná se o úklid jednou týdně - vyluxování a setření podlah, umytí záchoda, umyvadla a vany, naleštění zrcadla. Paní se přišly podívat dvě - jedna má živnostenský list na úklid, ale protože má již úklidů mnoho, vypomáhá jí ta druhá, která má i jiné zaměstnání a živnosťák nemá. Jsou zvyklé uklízet, když nikdo není doma a mít vlastní klíče od domu. Z bezpečnostních důvodů, co bych tak od nich mohla žádat? Napadá mě zkontrolovat si živnostenský list té, která ho má, požádat o nahlédnutí do výpisu z rejstříku trestů, zeptat se na pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu povolání - pokud by se v domácnosti něco při úklidu rozbilo. Napadlo mě uzavřít nějakou dohodu o úklidu - o počtu hodin týdně a hodinové odměně a nějakou dohodu při předání klíčů - že přebírá zodpovědnost, že se nedostanou nikomu dalšímu do rukou a nezneužije přístupu do domu. Vím, že to zavání trochu apriorní nedůvěrou, ale ty paní mi byly doporučeny přes 3 lidi, neznám je a mám trochu strach. Jak to máte ošetřené vy, které máte nějakou domácí výpomoc? Díky moc za rady.
Odpovědět