19.10.2013 21:22:34 Aja a lupínci
Kam pro akutní psychiatrickou pomoc, kde mě budou brát vážně?
Máte někdo zkušenosti, viz nadpis. Napadají mne Bohnice, asi mi nic jiného nezbyde, ale mám velké obavy, jestli mne budou brát vážně. Vzhledem k tomu, co jsem si přečetla na blogu jednoho našeho renomovaného psychiatra, si myslím, že jen velmi těžko.
Zdá se mi, že veškerá psychiatrická obec velmi bagatelizuje závažné vedlejší účinky antidepresiv, které na sobe teď akutně pociťuji. Jsem si naprosto jistá, že můj stav je výsledkem braní antidepresiv, nikdy jsem nebyla depresivní ani nikde léčená, jen se u mne pro vyčerpání projevila panická porucha. Teď jsem ale úplně na dně, proto jsem dneska hledala a zjistila, že podobné věci v USA už ví dávno a jsou lékaři, kteří to rozhodně na lehkou váhu neberou.
Abych to zkrátila, cítím, že bych se potřebovala na pár týdnů někam zavřít, kde bych se v klidu zbavila antidepresiva v krvi. Jenže - pokud vyhledám akutní péči, obávám se, že budu nadopovaná anxyolitiky, antidepresiva mi budou buď zvyšovat nebo měnit a nebudou respektovat moje pocity. Je tu někdo, kdo má zkušenosti, jak to chodí? Je možné pacientovi podávat v léčebně léky, které nechce?Díky moc.
Odpovědět