| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Hypospadie - rozštěp močové trubice

24.10.2013 18:40:57 xenie131

a zase znovu..

ahoj holky, chci se jen podělit s našimi dosavadními zkušenostmi. Mám jednovaječná dvojčata, kluky. hned po narození u nás diagnostikovali hypospadii, oba dva jako přes kopírák měli ústí močové trubice uprostřed na spodní straně pindíků. chodili sme na pravidelné kontroly na URL do Olomouce. DO 3 let to nechali vyvíjet a před 2 roky v říjnu jsme byli na první operaci. U filipka bylo hned poznat, že se to nepovedlo, rozjelo se mu to a udělali sme mu dvě dírky, čáral dvěmi dírkami, hodně ho to trápilo, nechtěl vůbec čůrat venku, nedalo se to korigovat, čůralo to všude, tak čůral jako holčička. Matýsek sme mysli, že bude v pohodě, ale udělala se mu taky píštěl. Po roce od první operace šli na druhou, po obou operací měli vývody, měli jsme je týden v nemocnici a pak ještě i týden doma... Mysleli jsme, že už to bude dobré, ale není... Obě operace prováděl pan doktor Šmakal, co jsem četla, tak je to kapacita, na tento problém. v září na kontrole sme se dověděli, že u obou kluků došlo k velkému zúžení trubice, proto si filípek stěžuje, že ho to při čůrání bolí. Zítra nás čeká opět pod narkozou sondáž, byli sme na ní už loni před operací, bylo to peklo, kluci se odmítali vyčůrat, plakali bolestí... tak se děsím, co bude zítra, kdy jsou větší, mají přes 5 roků. Bylo nám řečeno, že pokud se to bude i nadále zúžovat, budou na "protažení" chodit pravidelně, čehož se děsím. Uvidíme co se dovíme zítra, ale už jsme asi vytočení a připraveni to konzultovat třeba v brně nebo Praze, nechce se mi kluky takto trápit... kdybych věděla, že kompletní nová operace s kompletní opravou a vývodem jim pomůže, jdu do toho, než chodit na protahování...
Odpovědět
Průběh diskuze (2 názorů)
a zase znovu.. xenie131 24.10.2013 18:40
*Re: a zase znovu.. kelyy 5.3.2014 21:46

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.