Re: Jen dvě cévy v pupečníku - amniocentéza?
Zkušenost mám, dcera se narodila také pouze se dvěma cévami v pupečníku. Rozdíl ale s tvojí sestrou ten, že já o tom nevěděla, v průběhu těhotenských ultrazvuků se na to nepřišlo. Dcerka je nicméně naprosto zdravá, nemá žádné problémy. Po porodu, když to zjistili, jí dělali kontrolní ultrazvuk ledvin. Výhodou bylo to, že se na to nepřišlo už v těhotenství (když to tak tady čtu - ušetřila jsem si nervy, zda je v pořádku). Nevýhodou zas byl šok, který jsem po porodu zažila, ráno jsem se na dcerku šla podívat na oddělení (z důvodu stop stavu jsem tu noc trávila na gynekologickém oddělení a čekalo se do rána až se uvolní místo na šestinedělí), tak jí zrvona lifrovali na ten ultrazvuk ledvin a dr mi jen suše řekl, že musí zkontrolovat, zda má obě ledviny v pořádku. Uklidnila mě pak až sestra, jednak at jdu v klidu s nima a pak že to je spíš rutinní práce, že na 99 % ty dvě cévy v pupečníku nic neznamenají...držím palce, rozhodování není jednoduchý. Mně teda tehdy v porodnici tvrdili, že i kdyby se na to přišlo v těhotenství, tak by se jen hlídalo, zda roste v pořádku, že jde spíš o výživu plodu.
Odpovědět