3.12.2013 21:50:56 Mína
Re: štola klasická x tvarohová + recepty na domácí sušenky
Já dělám tvarohovou, kterou dělám 3-4 týdny předem. A je vždy luxusní,tak nevím.
Štola
Suroviny:
500g hladké mouky,
1 prášek do pečiva,
1 vanilkový cukr,
200g cukru krupice,
2 vejce,
1/2 Hery, / já používám máslo /
50g sádla,
1 tvaroh,
3 lžíce rumu,
120g rozinek,
120g ořechů (sekaných nahrubo).
Postup:
Zpracujeme těsto na vále, uděláme dva válečky a dáme péci do středně vyhřáté trouby (180 stupňů), pečeme asi 3/4 hodiny. Po upečení potřít máslem a obalit v cukru s vanilkou. Zabalit do alobalu (po vychladnutí) a uložit v chladnu (spíž, spodek ledničky).
Odpovědět