10.12.2013 8:52:04 Pavel Barák, ženatý, dvě děti
Re: Nádobí green pan
Zdravím všechny diskutéry,
podělím se s vámi o zkušenost s hrncem o průměru 20cm GP. Myslím, že není vůbec špatný i přes hrubší zacházení ze strany mojí monželky kdy do toho občas šáhne něčím kovovým se hrnec drží a nepřilepí se nic. Samozřejmě nelze tady srovnávat pánev, kde se převážně smaží a restuje apod. a hrnec, protože v hrnci se zase převážně vaří ve vodě, jediný okamžik kdy se dá zjistit nepřilnavost je když v něm vaříte rýži, kdy se nechá voda úplně vyvařit a i když se nedělá na másle, ale na sucho nikdy se nepřilepila. Zrovna nedávno to manželka přehnala a šlehačem s "kovovými metlami" v něm dokonce udělala bramborovou kaši! Hrozil jsem se, že bude hrnec na vyhození, ale na mírné oděrky na bocích to přežil! Tzn. že takový šunt to nebude, ale jako všechno nepřilnavé nádobí vyžaduje speciální zacházení, bez toho ho prostě odrovnáte. Jinak k tomu vašemu zdravému vaření, zdravé nerovná se bez oleje, dle mého je to v šetrnosti přípravy a to že třeba na místo sádla použijete olivový nebo jiný zdraví prospěšný olej. Ale to už je trošku mimo a nejde to říci tak jednoduše. Prostě po této zkušenosti jsem zakoupil ještě ten větší 24cm na těstoviny, polévky a případné omáčky. Do té doby jsme vařili ve woku od Tefalu, který je výborný a dá se v něm udělat vše, ale přeci jenom guláš se dělá lépe v hrnci.
Tak snad to někomu pomůže v rozhodování, čau Pavel
Odpovědět