2.1.2014 12:17:49 Arien+2
Re: Je už přitozené stárnutí?
Z mé zkušenosti spousta těch problémů popisovaných ze zády, brněním rukou i kyčlemi pochází ze zad. Měla jsem a má to taky, dost na to trpím.
Cvičení určitě zkusit můžeš, ale doporučuju hlavně začít chodit pravidelně na masáže - krční a bederní pateř. Ale jdi k nějaké dobré rehabce, ne je k někomu "s kurzem".
Někdo dobrý a zkušený tě dokáže dost dát dohromady. Já náběh ke karpálům nakonec "rozchodila". U tebe podle popisu už to možná karpály budou, i když popisované příznaky bývají i od krční pateře (mnohem častěji).
Ale každopádně "průchodnost" karpálů ti na specializovaném pracovišti proměří, abys měla jistotu odkud vít fouká. Nicméně také doporučuju obezřetnost s operací, to vážně není jen tak ledajaká operace, to bych si já dost rozmyslela. Osobně bych na to až v hodně kritickém bodu, jen při opravdu vysokém procentuálním nálezu.
Mám podobný případ jak jsi popsala v rodině, po operaci jedna ruka dobrá, ale pak druhá - šílené bolesti, nepohyblivost, byla nakonec nutná reoperace, ale i tak to dlouho nebylo OK, nakonec se to během pár let postupně srovnalo, ale jednu dobu už ruku skoro odepsala. A to operaci rozhodně nepodstoupila u nějakých neumětelů, právě naopak. A na běžícím pásu to tam dělají ... Ale bohužel prostě se to stává ... tento typ operace má podle mně strašně nejistý výsledek.
Začala bych velmi dobrým fyzioterapeutem na masáže. No bohužel už nemládneme.
Odpovědět