3.3.2014 10:06:34 karina1
Závislost na lécích
Zjistila jsem, že moje matka dlouhodobě se ambulantně léčící na psychiatrii (několik desítek let) je zřejmě závislá na lécích na spaní a uklidnění. Léčbu antipsychotiky poslední roky odmítala, tak to její doktorka řešila předepisováním Lexaurinu, Diazepamu, Protazinu atd...jako na běžícím pásu po dobu cca 10-ti let. Ale ouha, ona "bezproblémová" hodná paní doktorka odešla do důchodu a nová "čarodějnice" (dle mé matky) už nechce výše uvedené preparáty dále psát, jako pro seniora nevhodné (vůbec se jí nedivím). Matce nasadila postupně několikero antipsychotik - matka ale tuto léčbu neakceptuje - prý pro velké vedlejší účinky (naposledy Tiapridal) a zase si šla k obvodnímu pro Stylnox nebo "cokoliv na spaní"...začala mít velké problémy se srdcem, trpí celkovou vyčerpaností, nespavostí, bývá náladová, agresivní - není s ní žádná řeč (už to trvá delší dobu - změna osobnosti). Léčit se zatím moc nechce, je typický "nespolupracující" pacient, moc dobře ví, že když ona sama nebude chtít - nikdo ji k ničemu nepřinutí. Chce jen ty své "léky". A teď co s tím??? Jsem v koncích. Bude jí 74.
Odpovědět