Lev, a všimla sis, že já jsem toho psychologa jako "řešení" používala jako ironii? Psala jsem, že mám stejný problém jako ty a moje dcera taky . Taky máme obě radši to -i na konci. S tím nerespektováním přání, jak tě mají oslovovat, to chápu, ale právě u těhle lidí si prostě myslím, že ani změna na jiné jméno nepomůže. U těch nových je to sázka do loterie. Chápu i tu volbu Ludmila, protože té prostě všichni budou říkat Lído, Liduš, Lilo, Lidko a i když je tam to -o na konci, tak to není v základním tvaru a zní to osobněji. Já mám z podobného důvodu ráda jméno Dagmar (a znám osobně jednu Dagmar Kubátovou ). Ale přes to všechno si pořád myslím, že přidání jména v tomto směru u těch lidí, o které ti jde asi především, nic nezmění . A těch nových nevím kolik budeš mít možnost potkat a sblížit se s nimi natolik, aby sis tu Lídu mohla užít .
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.