21.4.2014 20:50:12 janinkadu
Tchýně v našem domě a finance
Dobrý večer, mám velký problém a rozhodla jsem se o něm vypsat, možná kvůli uvolnění a snad také trochu doufám, že mi někdo poradí. Jsem v takové nepěkné situaci. S manželem máme dvougenerační dům, který splácíme hypotékou. V domě bydlíme 8 let. Před 7 lety ovdověla tchýně. Měla dluhy z podnikání, o výši dluhu nám nikdy neřekla. Domluvili jsme se, že tchýně prodá svůj byt a půjde bydlet k nám do přízemí našeho domu. S manželem a dětmi bydlíme v podkroví. Byt byl prodán za 600.000,- Přibližně 300.000,- tchýně vložila do přestavby přízemí. Zbytek peněz si ponechala. Tchýně bydlí v přízemí 6 let. Měsíčně nám přispívá 2700,- ve kterém je spotřeba elektriky, vody a uhlí. Nájem ani do fondu na opravy nám peníze nedává. Vycházíme spolu docela dobře. A teď k problému. Manžel se dozvěděl, že tchýně stále splácí dluhy z podnikání, částku dluhu ani částku splátek neznáme. Také tchýně říká, že ji dlužíme peníze. Naše dohoda, když k nám šla bydlet a přispěla 300.000,- byla, že nám nebude platit nájem a my ji necháme v klidu dožít. Nevím, jak mám reagovat. Máme ji vrátit 300.000,-, nechat ji tu bydlet za 2700,- nebo ji 300.000,- nedávat a říct si o nájem? Vadí mi, že říká, že ji dlužíme, ale já nevím co? Snad jsem svůj problém popsala srozumitelně. Budu ráda za každý názor. Musím brát finanční pohled a zároveň citový, vždyť tchýně je manželova mamka. Děkuji.
Odpovědět