Školkové kamarádky
Moje téměř 4 letá dcera má ve školce 2 nejlepší kamarádky, jestli se to dá v tomto věku tak nazvat, prostě si hraje hlavně s nima. Když jsou všechny tři dohromady tak většinou dcera je ta třetí... tedy spíš jsou ony 2 a dcera se k nim spíš "vnucuje" a ony jí "berou na milost", když ony chtějí, ale jindy si normálně hrají, jsou to dětské rozmary, to chápu...
Jedna z nich je naše sousedka, takže spolu často bývají i odpoledne a o víkendu, máme se sousedy dobrý vztah, nebráním jim, ale začíná mi vadit jaký má moje dcera vztah ke své kamarádce. Prostě jen Evička to a Evička ono a co ona řekla to je svaté, a nejlépe zopakuje to co řekla ona, nebo řekne "já taky". Evička je jedináček, a nevím jestli je to tím, ale chová se k mé dceři dost nadřazeně, a ona k ní vzhlíží, prostě když si hrají tak je to více méně pod Evičky taktovkou, no, vím že to je dítě, ale já bych potřebovala radu, jak své dcerce v tomto věku vysvětlit, že nemusí být vše co říká Evička svaté a že může mít i svůj názor a rozum a ne podlejzat svým "kamarádkám".
díky všem za rady!!!
Odpovědět