30.4.2014 17:44:38 Winky
Re: Německý ovčák na malém dvorečku
Tchan ma NO uz pres 25 let, jen co ja ho znam tak ma ctvrteho psa. Misto je vzdy stejne- kotec s boudou cca 3x3 metry, na velkem ca 150 x 15m dvore. Ale - kazdy ten pes se choval jinak a tchan se jim takyvenoval ruzne. Prvni pes byl pracant, vycepovany hlidac, kotec vzdy otevreny takze pes mohl na cely dvur, kde casto nekdo byl, pes zils lidmi. Druhy pes byl podes, lital jako pako, s vycvikem hromada prace a efekt maly - tj nemohl byt tak casto pritomen vsemu. Treti pes opet pracant, chytry a ucenlivy, fakt ovcak - miloval organizovat hejno kachen i slepic, tchan pak shodou okolnosti mel i divocaka od selete a pes s nim vychazel. Takze ten taky zil s lidma. Posledni je fena, a ta je hloupoucka a trdlo. Hlidat moc nechce, plete se pod nohy, skace jak trubka. Cili je vic zavrena, a cim vic, tim ma I vic zlozvyku. Kdybych nevidela co si s ni dali tchan i svagr za praci (papirova fena, chteli stenata ale nezabrezla ani jednou, uz je ji 8), mohla bych si klidne mysletze trapi pejska v kotci. Takze nesoudim chovatele podle toho jestli ma pas na dvorku 3x4 m
Odpovědět