28.5.2014 21:05:00 Pam-pela
Re: Motivace nestandardního dítěte
Rišulko, já nevím, co má tvůj chlapeček za diagnózu, ale proč zakazovat to a ono?
Je malý, naštěstí všechny tyhle věci jsou pořád ještě jakoby adekvátní jeho věku.
Pokud vychází s babičkou a babičce jeho "jinakost" nevadí, užila bych si chvíli bez něj, odpočinula si...
Nefrustruje ho třeba právě to, že je pasován do nějaké škatulky? že se po něm pořád něco vyžaduje? Někteří lidé to prostě a doopravdicky nesnášejí.
A máš pocit, že trpí pocity viny? Úplně jsem nerozuměla, co jsi psala. Víš, ony děti opravdu snímají rozpoložení svých bio matek, čím jsou menší, tím víc. Takže pak pružně reagují na to, jak se matky cítí...a pokud cítí třeba to, že nejsi s ním (resp. jeho chování spokojen)? Že nesplňuje tvé očekávání: nevzdává to tedy nebo nesnaží se to převrátit spíš na druhou stranu?
někdy strašně, ale opravdu strašně moc pomůže, když se maminka zklidní a vyřeší si svoje problémy a svoje křivdy a určitá zoufalství, prostě svoje nevyřešené problémy - dítě se uvolní a taky zklidní a znormalizuje.
Viděla jsem třeba pár dětí a dospělých po dobře provedené EFT metodě - minule se tomu tady někdo smál, ale na některé věci je vysoce funkční
- je teda víc škol a vyhnula bych se takovým těm hodně "éterickým" terapeutkám...směřovala bych to na tu základní praktickou pragmatickou školu. Tam se taky spíš působí na matku a dítě se s ní jakoby "sveze"... Třeba by tě to oslovilo nebo pomohlo...dá se dělat na sobě i doma podle videjek nebo knížky...ale lepší je dobrá terapeutka.
ale prostě nejdůležitější pro dítě je být přijat bez podmínek....hlavně tedy těmi, na kom dítěti nejvíc záleží. A to je někdy hoodně složité.
Odpovědět