Re: 31.5.1950
Zufi,
tak tak, odreaguj se a zkus si nechat nějaký čas na rozmyšlenou, ale přátelská rada ode mně zní:
Dceři pomáhej, seč můžeš, avšak nikoliv na vlastní úkor. Pomáhej jí, ale nepřebírej na svá bedra zodpovědnost druhých. Tím nemyslím zrovna rodící dceru, ale otce jejich dětí. Je to jeho povinnost se postarat, uživit a řešit tyto starosti. Pokud můžeš a chceš dceři poskytnout bydlení, tak fajn, ale neměl by z toho profitovat ten hajdalák, co s ním ty děti má. Byt je váš (nebo dceřin), ale příspěvky na bydlení svých dětí a jejich matky jsou jeho starost a povinnost. Dcera je hrdá a nic po něm nechce, ale docela klidně si bez hrdosti bere plnými hrstmi od rodičů, kteří už svou vyživovací povinnost splnili.
Neříkám nedělej nic a nech jí, ať si to vyžere (zejména teď, kdy bude rodit, anebo má novorozenečka), ale ať se laskavě postaví čelem k problémům, které si nadrobila sama. Ty píšeš, že nic špatného neudělala, tedy krom toho, že si pořídila děti s nevhodným partnerem, ale život prostě není fér a součástí dospělosti je také umění své problémy řešit.
Promiň za OT. Jsem tvrdá, vím, ale mám odstup a nejsem zaujatá ... Hodně štěstí.
Odpovědět