Re: Kysnutí mléka
Všechny předchozí rady jsou k ničemu. Např. "přidej zakysané mléko": Žádné zakysané mléko jsem nikde v ČR ke koupi neviděl (kefíry a acidofilní mléka jsou trochu něco jiného, poživatelnou polévku "kyselňačku" z nich neuděláme). "Maminka či kdo dělávala ...": ano, ale jde o přítomnost, nikoli o minulost. Mléko kyslo, ale již cca 20 let mléko zkrátka nekysne, nanejvýš po otevření odporně zhořkne (zplesniví). Krabicové, stejně jako "farmářské", dokonce často i z "automatu". Snad jen ten, kdo má vlastní krávu, si může dopřát kyselé mléko.
Rady jako dát do něj lžíci zakysané smetany, jogurtu,... jsou rovněž mimo: vše co se prodává, neobsahuje žádné bakterie. Zakys.smetana, jogurt vydrží uzavřené v obalu v lednici klidně půl roku, otevřené po týdnu v lednici zplesniví a tím zhořkne. Z toho plyne, že uvnitř nemůže být nic živého (ani bakterie).
Zkrátka nic čerstvého z mléka v obchodech dnes nedostaneme, a podle zákonů (nejspíš EU) asi ani dostat nesmíme. Jistě si snadno domyslíte, že to ani jinak není možné, pokud se do řetězu výroba prodej spotřeba zapojí soukromý sektor. Ten by nejspíš v honbě za maximálním ziskem otrávil většinu spotřebitelů do půl roku. Také by nebyl schopen zajistit prodej rychle se kazícího zboží (i automaty na mléko mizí, nebo do mléka přidají desinfekci, takže se neliší od krabicového). Tak pijme syrovátku (vodu) s homogenizovaným rostlinným tukem dochucenou chemicky a nazvanou "mléko", užívejme si "demokracie", zaplavme zeměkouli odpadky a dalšími svinstvy produkovanými v honbě za ziskem, rychle, než ze sterilních náhražek potrvin a z automobilových exhalací umřeme na rakovinu. Mléko co kysne přičtěme k neřádům totalitního režimu, který nám prodával nekvalitní kazící se mléko, ještě k tomu v obyčejném pytlíku a za dvě kačky.
Odpovědět