7.8.2014 19:24:15 Kaplanka+kluci 05,08
Re: Neštovice u dospělého
syn při virozách míval různé vyrážky a pupínky, kdy dr. si nebyla jistá, co to je (resp. vyloučila impetigo a "ruce noha ústa") a čekalo se, co se z toho vyklube.
A když přišly ve 3 letech neštovice, tak zhruba 2. den večer nebylo pochyb a z průběhu jsem to poznala i já, že to jsou neštovice.(u mladšího syna za 14 dní na to, byly mu 4 měsíce).
Dr. jsem volala a zvala si nás na kontrolu v době, kdy ještě byl syn ve fázi vylupování. Měl i neštovice zanícené, tak mu to ošetřila. Vzhledem k tomu, že neštovice jsou i na sliznicích vevnitř (může být průjem i kašel), tak si zve na kotrolu vzhledem k možné komplikaci zánět průdušek a zápal plic.
Já bych Tobě radila počkat a uvidíš.
Komplikaci v mé radě - vyčkávání je teda manžel. To si myslím, že by spíš bylo lepší se spojit s jeho praktickým dr. a řešit s ním postup (protilátky nebo to postexpoziční očkování). A zároven se domluvit s dětskou dr., aby neštovice potvrdila x vyloučila (výsev je ve vlnách, zítra to může být mnohem jasnější). U dětí teda neštovice začaly takovým červeným oblým hladkým čočkovitým pupínkem. Měl jich pár snad 18 h, po dalších pár hodinách se to rozjelo a vysypávalo se to zhruba 5 dní.
Odpovědět