1) zpíváte si sami? (Já jsem si tak odhaduju do 25 zpívala hodně, teď si zpívám sama dost málo, jen když někam jdu, tak občas buď v duchu nebo když není nikde nikdo tak i polohlasem)
Zpívám jedině sama: a)pod sprchou, kde mě nikdo neslyší
b)u táboráku, kde můj skřehot zapadne
c)v autě, když jedu sama
2) zpíváte v rodině? (Moje děti furt něco pějí, ale já s nimi málokdy - chodí do mládežnického sboru a jejich repertoár je fest jiný než můj. Ale často od nich chytnu nějakou melodii.)
ne
3) zpíváte někde organizovaně? (Já v kostelním sboru a fakt mě to baví, sborový zpěv mám ráda od dětství, zpívala jsem i v jiném sboru, ale časově jsem to nedávala)
Ne. Mě by nikde nechtěli
4) Učili jste se někdy zpívat, krom školy? (Já se pokusila jako dospělá, ale nezvládala jsem to finančně)
Ne. Zbytečný
5) Zpívají vaše děti jinde než doma? (Moje obě jo, v Tensingu, mladší zpívala ve školním sboru, obě zpěv velmi těší)
Ne. Pokud vím
6) zpíváte si s rádiem, s cédéčkem nebo tak? (Dřív jsem to dělala hodně, ale teď rádio nepouštím vůbec a i hudbu obecně jsem sama za sebe ubrala na minimum, ale občas "neuniknu" něčemu, co pouští moje dcery, s tím si někdy lehce prozpěvuju)
Někdy. Když vím, že mě nikdo neslyší
V generaci mých prarodičů se nadanými zpěváky jenom hemžilo. Moje babička a její bratr zpívali amatérsky v libereckém divadelním sboru, jejich sestra zpívala v Brně v operetě, profesionálně. Profesionálně zpívala i nějaká babičina sestřenice. Krásně zpívat údajně uměli i jejich předci, ale zdá se, že ten talent v jejich generaci nějak zamrzl a dál už se to jenom zhoršuje. Moje teta zpívá neuvěřitelně ráda, kdykoliv k tomu má příležitost, ale je to hrůza
to samé její dcera. Nevím jak zpíval můj táta, ale můj zpěv je taky hrůza hrůz. Dcera taky žádný hudební talent nepodědila.