6.10.2014 2:10:26 Vanda+4
Re: :)
Ahojky všem!
Dlouho jsem se neozvala, 30.9.2014 v 9:27 se nám narodila Stelinka ve 38+6 tt, 3600 gramů, 49 cm, obvod hlavičky 33 cm, obvod hrudníčku 34 cm.
V 1:30 mi začala téct voda, ve 3 ráno jsme přijeli vysmátí do porodnice, ve 4 jsme se dostali na porodní pokojíček (příjem byl fakt dlouhý, ospalé sestřičce to papírování hrozně trvalo), při prohlídce asi ve 3:30 jsem byla otevřená na 2 cm a měla stále zbyteček čípku, pak byly občas nepravidelné kontrakce a já netrpělivě čekala, kdy se to rozjede a snažila se trošku odpočívat, manžel si ještě pospal na porodní žíněnce, teda přinesli mu i polštář, prostěradlo a i něco na přikrytí, ani nevím kdy jsem začala mít pravidelné kontrakce po 5 minutách, spíše jsem byla nervozní z toho že mě vůbec dole neprohlížejí a já nevím vůbec jak a zda vůbec to postupuje, zda nebude potřeba večer vyvolávat, v 8:25 mě konečně po 5 hodinách vyšetřili, branka na 3 cm, pak mi udělali přípravu a ta to rozjela, kontrakce po 2 minutách (vždy jen minuta na odpočinek), v 9:05 na 5-6 cm, někdy v 9:20 už na 10 cm a šlo se na to, na pár zatlačení byla holčička venku. Po porodu ji hned zabalili do námi přinešené červené bambusové osušky a položili mi ji na bříško, teprve pak stříhali šňůru a my se mohli mazlit, pak ji vzali na chvilku asi metr od nás na vyhřívané lůžko vyšetřit, změřit a zvážit, dali ji papírovou plínku, čepičku a ponožtičky a hned nám ji zas vrátili, osušku si předtím stihla počůrat, takže ji položili mně na hrudník a přikryli ji látkovou plínkou a pěřinkou a manžel musel podepsat nějaký papír, že se ode mne ani nehne a bude hlídat, abych malou neupustila a takhle jsme si tam užívali jen my tři sami.
V pátek nás pustili domů.
Odpovědět