14.11.2014 9:01:42 Kalali
Re: Fyzické násilí od spolužáka
U nás to vždy vyřešily učitelky. Jak ve školce, tak ve škole. Agresorovi stály vždy za zadkem. Někdy to nezvládly, protože to je prostě nadlidský úkol, a pak hned následovala nějaká nehoda (zlomený prst spolužačky apod.). Je to boj. Já mít jako učitelka někoho takového ve třídě, tak se ho snažím zbavit. Paní učitelka ve třídě mého dítěte systematickým nátlakem na klučinu a poznámkama a stěžováním si řediteli, rodičům, docílila toho, že kluk bude ze třídy odcházet. Jsem ráda. Nejsem zastánce integrace za každou cenu. Každý den jsem poslouchala, jak moje dítě muselo utíkat pryč, aby se agresorovi nepřipletlo do cesty a stejně přišla občas s "nehodou". Na druhou stranu je tam jiný velmi agresivní kluk, který je schopen se ovládat (občas) a učí se dobře, takže toho paní učitelka toleruje, i když si na něj jako rodiče systematicky stěžujeme. U něj možná pomohlo i to, že jedna maminka si na něj počkala a přede všem dětma ho dořvala, že ještě jednou na její holku sáhne, že ať si to nepřeje vidět.
Odpovědět