14.1.2015 8:25:11 zerat
Re: Vyléčil někdo atopický ekzém u dítěte HOMEOPATIKY?????
Ananto, když to řeknu nezaobaleně přijde mi, že se s homeoaptiky a přístupem "maminka si má srovnat v hlavě" k šarlatánství do doby než vůbec bylo nějaké lékařství.
Naše dcerka si nesla ekzém "droboulinký červený výsev po celém čelíčku" domů už z porodnice, kde ji koupali a mazali Johnsons kosmetikou - nevím, jak by na tohle mělo vliv mé poskládání si věcí v hlavě
Od té doby, jak se už ekzém objevil nešlo se ho jen tak zbavit, protože byl léčený špatně...
Ještěže jsem tenkrát nechodila na Rodinu a nepřečetla jsem si, že za atop dítěte můžu já tím, že to nemám v hlavě dobře poskládané
Jinak primářka mi tenkrát mimo jiné říkala, že je naprosté zvěrostvo u miminek řešit ekzém a jeho svědění pouze nasazením rukaviček, aby se miminko nepoškrabalo. Takhle žel byla léčená naše dcerka- v noci jsem jí držívala ručičky, aby se nedrala nebo jsme jí měli dávat rukavičky... Líp začalo být až po nás po náběhu na anafil. šok musel okamžitě přijmout alergolog - ten nadával jako špaček, co jsme za protekci, že nás musí vzít hned... když holku uviděl tak sklapnul a naší dcerce nasadil antihistaminika -tuším Zodac kapky nebo Zirtek s dávkováním pro kojence. Kožní primářka mi říkala, že neléčení a navíc ještě bránění se poškrabat má pak vliv na to, že dítě je nervák... Říkala mi až mě bude něco svědit a škrabat ať mi manžel nasadí rukavice, abych se nemohla poškrabat... Byla tenkrát úplně nepříčetná z toho, že dcerku nikdo pořádně neléčil.
Fakt bych vinu na straně matky hledala jen v případě, že se nesnaží a jí pří kojení ledacos, nehledá příčinu obtíží, neléčí, neposlouchá lékaře... Ale ne, že bych řekla "ty můžeš za to, že Tvé dítě je atopik, protože ty máš nějaký problém v psychice".
Odpovědět