Tak předpokládám, že se jedná o trolling, protože myšlenka zakladatelky je zcela nesmyslná - když nás někdo bije, tak obvykle řveme mnohem víc, než normálně. Teda aspoň já to tak mám. Ale stejně odpovím.
Moje děti taky řvou.
Já teda taky nemám nijak tichý hlas, ale hlasitost je běžná ...
Za prvé, bych nechala zkontrolovat sluch. Např. syn, jak má rýmu, tak řve - málo smrká, jde mu to do uší, má časté záněty. Po zánětu trvá několik měsíců, než prasklý/propíchlý bubínek sroste. Tolik k odstranění možných fyziologických příčin.
Dále souhlasím s názory výše, že za tím může být nevylítanost. Takže vzít děti na tři hodiny ven, pěkně za každého počasí a na řvaní nezbudou síly.
Za třetí, pokud vyloučíme předchozí možnosti, možná by stálo za to zamyslet se, proč ty děti tak moc chtějí, aby byly slyšet ... kdo konkrétně je má zaslechnout? Třeba maminka ve vedlejším pokoji u počítače? Táta, který není doma? Potřebují překřičet televizi? Jeden druhého? Apod. To jsou jen návrhy k zamyšlení, samozřejmě že v každé rodině to může být jinak.
A za čtvrté, poradím, jak to dělám já, když děti nezadržitelně vyjou - zklidňuju. Deset minut knížka, nějaká hra pracující s tichem - schovka, hledání tikajícího budíku, šeptyšepty, aj., případně audiopohádka. Někdy stačí zašeptat: Slyšíš? Něco jsem zaslechla ...
A děti dychtivě: Co?
Nevím ... a je na půl hodiny klid.