9.3.2015 22:12:15 Liliana
Re: čas pro otce a syna
Mikito la e to není o tom být věnovací/nevěnovací. Myslím že uvažuješ ty i manžel ve stejném "stereotypu" vymyslet nějaký "program". Ale to jde i bez toho, ale u 4leťáka toho zase prostě ještě není tolik co by mohl dělat "organizovaně.
Ono jde spíš o to dítě přibrat ke "svým aktivitám", to se ti tady holky snaží vysvětlit. Al může to být 2hodiny, na půl den, nebo i celý den. Ono je to vlastně i dost vysilující furt něco "plánovat", nedivím se že nemá muž nápady, jdete na to totiž zbytečně složitě
Ale tak i z těch plánovaných můžu dát tipy: jít plavat, jet na kolo, koloběžce, bruslit, zoo, nějaké akce typu pohádkový les, dětské dopravní hřiště, hasiči na náměstí, závody veteránů apod.
Exmanžel je také "nevěnovací, zato to dětem bohatě vynahrazuje děda (který jen tak na okraj neměl nijak super dětství a jemu se nikdo nevěnoval, takže nemyslím že je to tím až tak zásadně dané)
Co baví syna již od toho 4let věku:
jet natankovat, jet do myčky
jít s dědou do garáže/sklepa dělat cokoliv s čímkoliv - odhrnout sníh, natřít vrata, vyrobit něco z něčeho, přerovnat něco někam, připravit kola na jaro, uklidit a schovat sáně, něco opravit, přimontovat, odmontovat.
Prostě tak jak děti baví se mnou se mi motat kolem vaření, úklidu, věšení prádla a já je ráda k tomu přiberu i když mi to trvá o polovinu déle, tak je bude dělat "něco" - cokoliv s mužským.
Např. Hit loňské sezóny u nás bylo kopání bazénu u bráchy na zahradě, kterého se s nadšením účastnily všechny děti v rodině, které uzvedly nějakou (dětskou) lopatu a i když a rozdíl od otců nic moc nevykopaly (ty děti), tak nadšení obrovské, vydržely kutat vždy celkem dlouho, usilovně nakládali svá malá kolečka a moc hezky je to unavilo :)
Možná to zkuste obráceně - nepřemýšlejte složitě nad spešl programem ale přemýšlejte jak to co by jinak stejně dělal, mohl dělat i se synem. I výlet do myčky může být při troše snahy aspoň na půl dne.
Odpovědět