Manžel (vetík) pravil, že tak, jak je otázka postavena, se nedá odpovědět.
Na co je pes alergický?
Jaký je jeho zdravotní stav jinak?
Jak je na tom výživově - sklony k tloustnutí, nebo naopak vyhublý díky alergické nesnášenlivosti?
Jakou má pohybovou aktivitu?
JInak jak tu už padlo - pokud chceš vařit, není to BARF.
Krmím ovčajdu takto doma míchaným krmivem. Vařím těstoviny a rýži - když mám třeba vodu od našich těstovin či knedlí, tak ji využiji a zavařím do toho půl litrové nádoby rýže a půl litrové nádoby těstovin, promíchám povařím cca 5 minut, vypnu plotýnku a nechám dojít (vařím na elektrice, na plynu by se asi vařilo déle). Po vystydnutí (vody mám tolik, že se v podstatě vsákne) nandám do dvou "kyblíčků" od jogurtu (podle mne jsou litrové) do ledničky. Z tohoto množství krmím 4 - 5 dní. Do každé porce nastrouhám jednu větší mrkev, pokud mám doma cokoli od zeleniny, nastrouhám a vmíchám - košťál ze zelí, horší listy salátu, okrájený kousek kedlubny, zavadlé ředkvičky...(ale náš pes je králík, miluje veškerou zeleninu).
Maso vozí muž od řezníka - většinou hovězí nebo kuřecí, vepřové výjmečně. Řezník mi ho nahrubo rozkutruje, klidně smíchá druhy, to je mi jedno. Kousky jsou velké tak 1,5 x 1,5 cm a mám je nacpané v mrazáku v cca kilových sáčkách. Uvařím sáček a mám ho na 4 dny (to nestihne zasmrádnout) v lednici. Příprava jídla je tedy 2x týdně větší práce s vařením, když je uvařeno, vezme to minimum času - smíchám maso - přílohu, dám ohřát (pes by neměl dostat studené z lednice!!!! ani horké) a mezi tím nastrouhnu či nakrájím zeleninu, přimíchám. Krmíme odpoledne, ráno dostane tvaroh či jogurt, tak 2x týdně vajíčko. Ale ona nemá žádné alergie a je velice žravá