26.9.2015 10:23:18 Koulička M
Mýdlový sliz udělal škraloup
Vyráběla jsem si poprvé sliz, nalila do kyblíčku a.... teď jsem ho šla plesknout na montérky do vany a... nahoře tlustej tuhej škraloup a pod ním vodička. Tak jsem to rukou rozhňácala, výsledkem je hustá hrudkovitá kašička. Kde nastala chyba? Je to vada pouze kosmetická, nebo i funkční? Ve vodě s montérkama se sliz srazil - prý tvrdá voda. Funguje to pak? Kolik slizu asi tak dáváte do pračky a kolik na kolik vody na namáčení? Zkouším to na montérky, máme toho strašně moc a moc špinavého, namáčím a peru někdy i dvakrát za sebou, dá to týdně i na 10 kusů montérek a trik + návleky na ruce, v zimě přibydou vesty a haleny, vše dokonale promaštěné a plné špon a kovových pilin....... a za prášek jsem dala majlant, tak zkouším ušetřit.......... Nebo máte na takovejhle sajrat jiný osvědčený přípravek? Nehledě na to, že mi to šíleně zařezalo pračku a mám strach, že mi bude zapírat normální prádlo, kdyby bylo místo, tak si na tohle snad pořídím jinou starou pračku z bazaru, máte někdo zkušenost jak pak pračku vyčistit?
Díky za rady, teď musím pryč, přečtu po návratu
Odpovědět