2.10.2015 10:56:15 Persepolis
Re: Všímavý občan
Ten občan měl podezření, protože viděl cizí auto s lidmi co vypadali jako uprchlíci. Třeba mu křivdím a ohlásil by i zjevnou trestnou činnost, protože patří do skupiny lidí, co si prostě všímají a hlásí vše podezřelé, ale obecně vzato lidi jsou za normálních okolností hodně nevšímaví, zaujatí sami sebou a většinou si opravdu nevšimnou ničeho. A speciálně pro Pelíška: jsem přesvědčená, že tohle se netýká jenom Čechů.
Jenže já v tomhle nevidím snahu o dodržování zákonů, ale docela obyčejný strach z uprchlíků a mimořádně zvýšené aktivity zrovna v tomto směru.
Velmi pochybuju o tom, že by někdo zavolal, aby upozornil na to, že viděl auto, kde seděli chlapi a mladé holky s tím, že by mohlo jít o obchod s bílým masem. Na základě čeho by to mohl někdo poznat? Že má auto Ukrajinskou značku a to už je samo o sobě podezřelý nebo jak?
I když jsem povoláním úřednice, která v práci dbá na dodržování zákonů a chtě nechtě respektuju všechny ty byrokratické šílenosti , tak jsem uvnitř tak trochu anarchistka a pokud nejsem v práci, tak mne naprosto netankuje jestli někdo má víza, pas, doklady. Já prostě zrovna tohle nepovažuju za žádný velký prohřešek.
Odpovědět