25.12.2015 20:27:41 Binturongg
Re: Sváča do kostela.
koa - nevím, proč by měli být návštěvníci JAKÉKOLI bohoslužby jakkoli stigmatizováni, včetně kousavých poznámek o vánočních návštěvnících.
Znám řadu lidí, u nichž to patří k tradici, ale není to na seznamu s kaprem a nákupem - ta mše jim něco dává. Třeba to světlo, naději, lásku, vánoční pohodu, o kterém se mluví...
Ale cítit se tam hned od začátku jako vetřelec a blbec, co tam vlastně vůbec nemá co dělat, protože je sváteční/vánoční, to považuju za absolutní netaktnost a jakmile se kněz projeví tímto způsobem, už mě ve svém svatostánku neuvidí.
Protože zahlížet na vánoční návštěvníky jako na blbce jen proto, že jsou v kostele jen 1x do roka (a kdo ví, že chodí jen 1x do roka? Proč vlastně ty poznámky?) s tím, že ti, kdo chodí pravidelně jsou něco lepšího, mi moc křesťanské nepřipadá.
Znám řadu zlých praktikujících katolíků a mezi námi - daleko větší pokrytectví, než jít do kostela jen na půlnoční a vlastně si nebýt jist, jestli jsem věřící, je docházet tam pravidelně, ale třeba mlátit ženu, zneužívat děti a tejrat psy. Protože to fakt nějaké "...je to má vina, má veliká vina" jaksi nespraví, že?
Odpovědět